23 مرداد 1393 - 4:35 شناسه خبر: 247 نسخه چاپی

جزئیات بسته خروج از رکود از سوی معاون وزیر صنعت

جزئیات بسته خروج از رکود از سوی معاون وزیر صنعت
معاون امور صنایع وزیر صنعت، معدن و تجارت گفت: بیش از 80 درصد مشکلات مطرح شده بخش صنعت در این بسته دولت دیده شده و امیدواریم با اقداماتی که انجام خواهد ...

معاون امور صنایع وزیر صنعت، معدن و تجارت گفت: بیش از 80 درصد مشکلات مطرح شده بخش صنعت در این بسته دولت دیده شده و امیدواریم با اقداماتی که انجام خواهد شد، شرایط بهتر فراهم شود.

به گزارش پایگاه خبری کانون انجمن‌های صنفی صنایع غذایی ایران، محسن صالحی نیا روز چهارشنبه در دیدار با برخی از فعالان صنعت استان کرمان اظهار کرد: روز گذشته همایش تبیین سیاست‌های دولت در راستای خروج از رکود برگزار شد و تمام برنامه‌های دولت در این زمینه و توسعه فعالیت های اقتصادی در سطح کلان، توسط رییس جمهور تشریح شد.

وی افزود: بیش از 80 درصد مشکلات مطرح شده بخش صنعت در این بسته دولت دیده شده و امیدواریم با اقداماتی که انجام خواهد شد، شرایط بهتر فراهم شود.

صالحی نیا با اشاره به سخنان ریاست جمهوری در این همایش تصریح کرد: توسعه فضای کسب و کار با توجه با قانون مربوطه و فعالیت اجرایی به عنوان نخستین مسئله دارای اهمیت در بسته خروج از رکود دیده شده است.

وی ادامه داد: توسعه تولید و استفاده از ظرفیت‌های ایجاد شده، ایجاد ارزش افزوده بیشتر در قالب تسهیلات نیز از دیگر موارد است که البته صرفا نظام بانکی قادر به تامین همه منابع مورد نیاز نیست.

معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت با اشاره به اینکه بازار سرمایه و منابع در اختیار اشخاص باید در این زمینه به کمک تولید بیاید، اظهار کرد: برخی معتقدند واحدهای بزرگ صنعتی با جذب این منابع امکان کمتری برای واحدهای کوچک فراهم می کنند و نظام بانکی باید به سمت تامین منابع کوچک معطوف شود و واحدهای بزرگ به سمت بازار سرمایه بروند.

وی افزود: در بسته خروج از رکود دولت، حمایت از توسعه صادرات غیرنفتی و انجام این امر توسط بنگاه های خصوصی توجه شده و همه کسانی که در این زمینه توانایی دارند، باید به کمک توسعه اقتصادی کشور بیایند.

صالحی نیا تصریح کرد: محورهای اساسی در لایحه حمایت از تولید دیده شده است و باید به مصوبات به طور دقیق توجه کرد و فقط شنیده ها را به منزله مصوبه تلقی نکنیم.

وی افزود: مبنای ما برای اجرای لایحه حمایت از تولید، تصویب این لایحه در مجلس است.

معاون امور صنایع وزارت صنعت، معدن و تجارت گفت: در بسته خروج ار رکود و رونق اقتصادی، تسویه بدهی های دولت دیده شده که تا پایان سال این بحث انجام شود.

وی افزود: تا دو سال قبل منابع و مصارف تناسب نسبتا منطقی داشت اما بعد از افزایش قیمت نهاده های تولید، این تناسب به هم خورد و امیدواریم از تزریق نقدینگی، بتوانیم اقدام متناسبی در تولید داشته باشیم.

صالحی نیا تصریح کرد: بانک ها اموال و دارایی های غیرمتعارف بسیاری دارند که در لایحه حمایت از تولید، بانک ها موظف به فروش اموال و دارایی شده اند.

وی با اشاره به مشکلات مطرح شده توسط صنعتگران بیان کرد: بحث حساب ذخیره ارزی از دو سال قبل مطرح است و واحدهای تولیدی در مواجهه با این مسئله و بازپرداخت دچار مشکل شده اند.

صالحی نیا بیان کرد: طبق اختیار دولت، بانک های عامل می توانستند به واحدها مهلت بازپرداخت بدهند و برخی انجام داده اند و مدت زمان باز پرداخت را به دو برابر افزایش داده اند.

وی در ادامه افزود: شرایط اقتصادی کشور و فعالیت ها باید به صورت جمعی و همگانی باشد و کارها با سلسله مراتب انجام شود.

معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت گفت: هیچ دستگاه دولتی و مسوولی نمی خواهد که به کار دارای روال منطقی بی توجهی کند. اما امور باید در ارتباط با سایر بخش ها به صورت جامع دیده شود که در این صورت برآیند مثبت دارد.

وی افزود: چهارچوب کلان در تمام کشورها این است که شاخص هایی در بخش های مختلف اقتصاد تعریف می شود و زیرمجموعه ها با این قواعد خود را تنظیم می کنند که روند طبیعی است.

صالحی نیا اظهار کرد: سیاست ها باید هماهنگ باشد و زمانی که کار در قاعده اقتصادی پیش برود، مسیر خود را پیدا می کند.

وی تصریح کرد: حذف معافیت مالیاتی شهرک های صنعتی در بسته حمایتی شش ماه نخست سال دیده شده و امیدواریم در قوانین به تصویب برسد.

صالحی نیا بیان کرد: در جهت رونق تولید، استفاده از ظرفیت ها، تکمیل طرح ها و حمایت از واحدهای که در صادرات فعالیت می کنند و بهبوبد فضای کسب و کار، بسیاری از قوانین مزاحم را شناسایی و تلاش کرده ایم رفع شود.

وی تاکید کرد: کارها به صورت تدریجی انجام می شود و می توان در روند کار پیشنهادات بهتری داد و از این پیشنهادات استقبال می کنیم.

معاون وزیر صنعت گفت: عزم دولت برای افزایش فضای کسب و کار است و از پیشنهادات این حوزه استقبال می کند.

 

منبع: ایسنا